Kindercoaching & reflexintegratie
Enschede

~ Als stilzitten niet gaat…~

Spinale galant reflex tinypng

Wiebel/friemel/frutsel kinderen, wat zijn er veel kinderen van! Niet stil kunnen zitten, van de ene bil op de andere. Gespannen lijfjes en zoveel onrust in het koppie.

Verschrikkelijk moe zijn deze kinderen en concentreren is vaak lastig. Zij worden verdacht of bestempeld met ADHD.
Maar wie weet is het ‘slechts’ de Spinale Galant Reflex die verstorend werkt. Een rugreflex (die samen met de spinale perez reflex) het bekken en de organen in het bekken aanstuurt. Hierbij ‘regelt’ de spinale galant de links-rechts beweging.

3 functies van de Spinale Galant Reflex:

1. In de baarmoeder ontstaat deze reflex en vangt trillingen op die vertaald worden naar het lijf. De eerste primitieve manier van horen: het verwerken van geluid/trillingen. Eerst zijn dit vibraties, daarna lage frequenties (hartslag, natuurgeluiden, dieren) en dan hoge frequenties (stemgeluid) Te meer een reden om veel tegen je baby te praten tijdens de zwangerschap.

2. Bij de geboorte helpt de Spinale Galant Reflex de baby in de neerwaartse positie te komen. Waarbij het hoofd richting baarmoedermond ligt. Door reactie op prikkels in de onderrug wurmt de baby zich door het geboortekanaal.

3. Fysiek is dit na de geboorte een belangrijk reflex voor het oprichten, rollen, staan en lopen. Echter helpt deze reflex ook op sociaal/emotioneel vlak om letterlijk stevig te staan. Hoe het voelt als de spinale galant-reflex niet goed integreert? Wordt er een prikkel in de rug gevoeld, dan reageert de heup opzij. Dát is de reden dat kinderen geen strakke broeken willen, niet stil kunnen zitten met de leuning tegen hun rug, waarom ze zo moe zijn. Ze geven gehoor aan een reflex, of proberen deze te onderdrukken. Enorm vermoeiend!!

En dan is er ook nog een juf of een ouder, die alsmaar moppert “zit toch eens stil!” Dus ga je nóg meer je best doen om stil te zitten. Probeer je dan nog maar eens te concentreren en te horen wat er vertelt wordt…!

De klachten bij een overactieve/niet geïntegreerde spinale galant-reflex:
– Rugklachten door verkramping of spierzwakte in de onderrug.
– Veel ‘moeten’ bewegen.
– Concentratie problemen.
– Fysiek/emotioneel onstabiel.
– Graag losse kleding om de heupen.
– Blaas- en/of darmproblemen.
– Onrust in het hoofd.
– Gehoorproblemen

Door de juiste oefeningen kan deze primaire reflex alsnog integreren en zal een kind meer rust/concentratie ervaren.

Meer hierover weten of gewoon even van gedachte wisselen? Neem dan <<hier>> contact met mij op!

Delen:

Picture of Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

Flow met je biotensor

Flow met je biotensor

Ben je op zoek naar een onvergetelijke en inspirerende ervaring, zowel voor jezelf als voor je dierbaren? Wil jij leren werken met de biotensor en

Lees verder ->
nei-biotensor-energetische behandeling-emoties opruimen

~ Wat is NEI? ~

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie, ook wel Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd. Met de biotensor <<de-biotensor>> maken we het onderbewuste bewust! Mooie woorden, maar hoe dan?

Lees verder ->

~ Laten Nadenken ~

Wat doe jij als jouw kind iets laat slingeren? Dan vraag je: “wil je dat even opruimen?” Meestal werkt dat, soms/vaak moet je het herhalen.

Lees verder ->

~ De biotensor ~

Een biotensor is een gevoelig instrument die energetische frequenties meet van bijvoorbeeld je lijf of de ruimte waar je je in bevindt. Als je bewuste

Lees verder ->