Kindercoaching & reflexintegratie
Enschede

Een stukje over mijzelf

Ik ben Marijke Droog en ben de trotse moeder van twee kinderen. Laurens van tien jaar en Jade van zeven jaar. Na jaren zoeken, heb ik missende stukjes puzzel gevonden!!

Vooral mijn oudste is een jongen die extreem gevoelig is voor alle prikkels die binnen komen. Bij de meeste kinderen uit zich dat in huilen of boze buien. Bij onze zoon uit zich dat in oncontroleerbaar, druk en stuiterend gedrag. Gedrag dat veel mensen als ‘lastig’ bestempelen en geen begrip voor op kunnen brengen.

Het is zo’n fijne jongen, met een hart van goud, die vaak zo onbegrepen wordt door de buitenwereld. Dit heeft mijzelf ook jarenlang gepuzzeld en mij uiteindelijk gebracht in de wereld van kindercoaching, reflexintegratie en geboortepsychologie. Want echt, er is helemaal niks mis met mijn zoon!

Hij had (vooral op spannende momenten) extreem last van zijn gevoeligheid. En die spelen nu op spannende momenten nog wel eens op. Niet alleen bij niet-leuke gebeurtenissen maar ook bijvoorbeeld als Sinterklaas of zijn verjaardag naderen.

De kracht van kindercoaching X reflexintegratie

Doordat ik kindercoaching combineer met reflexintegratie snap ik hem beter en kan ik hem beter begeleiden én kan ik hem uitleggen wat er in zijn lijf gebeurd. Zoals ik tijdens intakes vaak zeg: Ik kan van een druk kind geen rustig kind maken, wel kunnen we samen aan de slag om meer rust te creëren bij jouw drukke kind.

Wat heb ik mijzelf vaak een ‘slechte moeder’ gevonden. Ik had (en soms heb) mijn kind niet onder controle en wat zullen ‘ze’ wel niet van mij zeggen. Daarom pleit ik voor meer begrip! Iedere moeder doet op haar manier áltijd haar best. Je hebt geen idee waar mensen al vandaan zijn gekomen en wat er nog meer is waar je geen weet van hebt.

En zo geldt dat voor heel veel moeders! En een groot applaus voor alle moeders die zich al bij ‘Mijn kind en ik’ aanmeldden. Ik weet hoe hard jullie werken, ik weet hoe pittig het kan zijn met een gevoelig kind en ik weet wat een uitdaging het kan zijn! Sowieso een applaus voor álle moeders. Punt.

Puzzelt jouw kind jou ook? Heb je geen idee waar bepaald gedrag vandaan komt? Bel of mail, want ik heb wat missende puzzelstukjes gevonden die jouw plaatje wel eens compleet zou kunnen krijgen

In een notendop

Ik ben Marijke (1978) en ben mama van twee prachtige en unieke kinderen: Laurens (2011) en Jade (2015)

Ik heb bijna 20 jaar in de kinderopvang gewerkt, maar vond daar geen voldoening meer in.

 Ik ben een gevoelig persoon, in elke zin van het woord. Dat wat ‘vroeger’ vooral lastig was, is nu mijn kracht geworden. Tegenwoordig noem je dit HSP.

 Ik stel om die reden (intuïtie) soms gekke vragen om een beter geheel van een plaatje te krijgen.

 Ik ben eerlijk en een flapuit. Geen verborgen agenda, ik zeg wat ik vind. Ook als dat niet altijd zo leuk is om te horen.

 Ik geloof in de kracht van zelfontwikkeling en weet dat ik nooit ben uitgeleerd.

 Ik ga daarom regelmatig naar lezingen, workshops, bijscholingen en lees ik graag boeken.

 Ik geloof dat veel gedragsproblemen gerelateerd zijn aan de zwangerschap, bevalling, geboorte en kindertijd.

 Ik weet dat veel kinderen problemen hebben/ervaren door reflexen niet (goed) zijn geïntrigeerd.

Ik hoop in de toekomst steeds meer ouders/gezinnen kennis te laten maken met geboortepatronen en reflexintegratie.

 Ik ben ervan overtuigd dat het echt een opluchting kan zijn om iemand van buiten jouw gezin mee te laten kijken waar het misloopt.

 Ik weet ook zeker dat bijna iedere ouder zich wel eens schuldig voelt over de dingen die hij gedaan heeft of nagelaten heeft te doen.

 Ik vind dat iedere ouder vooral credits verdiend dat ie altijd het beste deed voor de kinderen dat in zijn/haar vermogen ligt. Als je beter kon, dan deed je wel beter.

Bij mij in de tas heb ik altijd een pakje kauwgom of een doosje smintjes. 

 Ik word chagrijnig van weinig slaap en te laat eten.

 Ik smelt als ik de slapende snuitjes van mijn kinderen een kus geeft voor de nacht.

Ik ben graag op stal, daar schakel ik al mijn ‘moeten’ uit en geniet van rust en samenzijn/samenwerken met het dier. Hier ont-prikkel ik en kom ik tot rust. Love it!

En ik word warm van binnen elke keer als er een kind sámen met de ouders de deur uit gaan met nieuwe inzichten en een glimlach op hun gezicht.

 Ik ben ook te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn