"Don't tell someone to get over it, help them get through it"
Sue Fitzmaurice
"There is no way to be a perfect mother,
but a million ways te be a good one"
Jim Churchill
"Give a child love, laughter and peace"
Nelson Mandela
"Het meervoud van lef is leven"
"Een kind dat moeilijk dóet, heeft het moeilijk"
Previous
Next

Een stukje over mijzelf

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik het gevoelige meisje dat zich verantwoordelijk voelt voor anderen. Dat ervoor wil zorgen dat iedereen blij is en het vooral altijd overal heel gezellig is. 

Met veel passie heb ik bijna 20 jaar in de kinderopvang gewerkt. Eerst als pedagogisch medewerker, en later als locatiemanager.

Helaas was ik ‘te gevoelig’ voor die laatste functie. Ik heb geleerd dat het niet mogelijk is om iedereen te vriend te houden en altijd een fijne sfeer te creëren. 

Na 9 jaar in die functie te hebben gewerkt, soms met heel veel passie en voldoening, maar vaker met een onbestemd rotgevoel, raakte ik totaal leeg en uitgeblust. Ik heb mijn kracht op een totaal verkeerde manier gebruikt. Het roer moest om!

Ik heb heel rigoureus mijn baan opgezegd om te kunnen voelen wat ík wil en nodig heb, waar ik energie van kríjg. En dat is en blijft toch het werken met kinderen. 

Ik ben heel dankbaar voor al die jaren in de kinderopvang. Ik heb heel veel geleerd over kinderen, over coachen, over begeleiden van kinderen met zorg, maar vooral over mijzelf. Wat een prachtige ontdekking is het om te merken dat het mijn kracht is om kinderen te begeleiden. Ik krijg heerlijke positieve energie van de kinderen met wie ik werk in de praktijk. Vooral door de ommezwaai mee te mogen maken bij hen én vaak ook bij hun ouders. Ik hou er van!

Ik mag en kan kinderen helpen om (weer) in hun kracht te komen!

Wil jij ook dat ik jouw kind help om zijn super power (terug) te vinden? Waar zijn/haar kracht ligt en hoe jouw kind lekkerder in het vel kan komen?

Bel of mail mij dan met jouw vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend en informatief gesprek. Samen kijken we wat ik voor jou/jullie kan betekenen.

In een Notendop

 Ik ben Marijke (1978) samen met Marc, 2 kinderen Laurens (2011) en Jade (2015)

Ik heb bijna 20 jaar in de kinderopvang gewerkt, maar vond daar geen voldoening meer in.

 Ik ben een gevoelig persoon, in elke zin van het woord. Dat wat ‘vroeger’ vooral lastig was, is nu mijn kracht geworden. Tegenwoordig noem je dit HSP.

 Ik stel om die reden (intuïtie) soms gekke vragen om een beter geheel van een plaatje te krijgen.

 Ik ben eerlijk en een flapuit. Geen verborgen agenda, ik zeg wat ik vind. Ook als dat niet altijd zo leuk is om te horen.

 Ik geloof in de kracht van zelfontwikkeling en weet dat ik nooit ben uitgeleerd.

 Ik ga daarom regelmatig naar lezingen, workshops, bijscholingen en lees ik graag boeken.

 Ik geloof dat veel gedragsproblemen gerelateerd zijn aan de zwangerschap, bevalling, geboorte en kindertijd.

 Ik weet dat veel kinderen problemen hebben/ervaren door reflexen niet (goed) zijn geïntrigeerd.

Ik hoop in de toekomst steeds meer ouders/gezinnen kennis te laten maken met geboortepatronen en reflexintegratie.

 Ik ben ervan overtuigd dat het echt een opluchting kan zijn om iemand van buiten jouw gezin mee te laten kijken waar het misloopt.

 Ik weet ook zeker dat bijna iedere ouder zich wel eens schuldig voelt over de dingen die hij gedaan heeft of nagelaten heeft te doen.

 Ik vind dat iedere ouder vooral credits verdiend dat ie altijd het beste deed voor de kinderen dat in zijn/haar vermogen ligt. Als je beter kon, dan deed je wel beter.

 Ik word chagrijnig van weinig slaap en te laat eten.

 Ik smelt als ik de slapende snuitjes van mijn kinderen een kus geeft voor de nacht.

 Ik ben graag op stal, daar schakel ik al mijn ‘moeten’ uit en geniet van rust en samenzijn/samenwerken met het dier. Hier ontprikkel ik en kom ik tot rust. Love it!

 En ik word warm van binnen elke keer als er een kind de deur uit gaat met nieuwe inzichten en een glimlach op zijn/haar gezicht.

 Ik ben ook te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.