Kindercoaching & reflexintegratie
Enschede

~ Wat is reflexintegratie ~

reflexintegratie neuronen breinontwikkleing

Om uit te leggen wat we doen tijdens een traject reflexintegratie, is het eerst nodig iets te weten over primaire reflexen:

Elke beweging die een baby maakt, wordt aangestuurd door een primair reflex. Deze primaire reflexen ontstaan tijdens de zwangerschap. Zonder deze reflexen zou er geen reden zijn om te bewegen. De baby ‘hangt’ dan bewegingsloos in de buik. Een prikkel van buitenaf zorgt voor de reactie van een reflex. Zo’n prikkel is dan bijvoorbeeld een geluid, gevoel of emotie.

Als neuronen verbinding met elkaar maken ontwikkelt het brein van een kind. Deze neuronen zijn bij geboorte aanwezig. Alleen zijn deze nog niet verbonden. Deze samenwerking wordt dus aangestuurd door een primair reflex. Bijv. baby voelt iets in zijn hand, de hand grijpt dicht. Er wordt verbinding gelegd tussen die neuronen. Het paadje wordt aangelegd. Door deze beweging te oefenen wordt het paadje tussen deze neuronen steeds dikker. Dit proces heet myoniseren.

Net zoals bij het leren autorijden.

Weet je nog? Bij de eerste les dacht je heel bewust na: Gas los – koppeling in – schakelen – koppeling loslaten – gas bijgeven. Hoe vaker je dit deed, hoe makkelijker het ging. Het paadje tussen de juiste neuronen werd verankerd. Tegenwoordig lukt dit zonder nadenken. En zo werkt het met alle nieuwe automatische bewegingen.

Het brein ontwikkelt zich in een vaste volgorde, bewegingspatronen genoemd. Primaire reflexen sturen deze bewegingspatronen aan.

Primaire reflexen hebben twee functies: Ze zijn nodig ter ontwikkeling (zowel fysiek, cognitief als sociaal-emotioneel) óf zijn nodig ter overleving/bescherming. Een primair reflex integreert niet door bijvoorbeeld ziekte, een traumatische geboorte of andere vorm van stress. Zo verstoort deze op de ontwikkeling van de juiste bewegingen. Het brein legt dus verkeerde paadjes aan.

Dus wat doen we dan tijdens een traject reflexintegratie?

Door een aantal testen te doen, ontdekken we welke primaire reflexen onnodig actief zijn. Koppel daar de juiste massages aan. Het brein legt nu het juiste paadje aan. De primaire reflex dooft alsnog reflex uit. Met meer rust, ontspanning en veiligheid voor jouw kind.

Wil je hier meer over weten of wil je een reflex-check reserveren? Neem dan <<hier>> contact met mij op.

Delen:

Picture of Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

Flow met je biotensor

Flow met je biotensor

Ben je op zoek naar een onvergetelijke en inspirerende ervaring, zowel voor jezelf als voor je dierbaren? Wil jij leren werken met de biotensor en

Lees verder ->
nei-biotensor-energetische behandeling-emoties opruimen

~ Wat is NEI? ~

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie, ook wel Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd. Met de biotensor <<de-biotensor>> maken we het onderbewuste bewust! Mooie woorden, maar hoe dan?

Lees verder ->

~ Laten Nadenken ~

Wat doe jij als jouw kind iets laat slingeren? Dan vraag je: “wil je dat even opruimen?” Meestal werkt dat, soms/vaak moet je het herhalen.

Lees verder ->

~ De biotensor ~

Een biotensor is een gevoelig instrument die energetische frequenties meet van bijvoorbeeld je lijf of de ruimte waar je je in bevindt. Als je bewuste

Lees verder ->