Kindercoaching & reflexintegratie

~Week vd kindercoach~

Adiona-banner-week-2020

Op dit moment zijn alle gezinnen op zoek naar nieuwe structuren en nieuwe ritmes.

Om mij heen hoor, merk en zie ik steeds meer gezinnen die er een weg in beginnen te vinden. Als ik een besteld (verzwaard) kussentje klik weg breng, check ik ook hoe het bij het betreffende gezin gaat. Steeds meer vertellen moeders dat ze de rust weer terugvinden. Er ontstaat een hele nieuwe dynamiek in het gezin én in de maatschappij. Wat een bijzondere tijd is dit toch!

Want ondanks dat het voor heel veel mensen echt niet leuk is wat er gebeurd, voel ik ook hele mooie kansen ontstaan. Eindelijk kan ik eens zien wat zoon op school precies doet en waar hij nou precies in vast loopt. De kinderen hebben veel meer tijd om met zijn 2en op te trekken ondanks het grote leeftijdsverschil en er is meer interactie onderling. We hebben écht tijd voor elkaar.

(NB: nu wil ik niet zeggen dat hier nooit gedoe of gemopper is. Maar mijn insteek is altijd: als er minimaal net zo veel van elkaar gehouden wordt, als dat er gemopperd wordt, ben ik meer dan tevreden!)

Deze week staat in het teken (zou in het teken staan) van kindercoaching. Workshops, lezingen, winacties, ideetjes, in het zonnetje zetten van coachee en coach, enz enz.

Ik moet eerlijk zeggen, het is dit jaar langs me heen gegaan. Want net als alle andere ouders ben ik hard aan het werk om thuis een beetje orde in de chaos te scheppen.

Toen was het ‘ineens’ de week van de kindercoach…

Ik had mij gestort op het maken van de verzwaarde kussentjes (in 3 weken bijna 40 kilo aan verzwaarde kussen gemaakt!) en het vinden van een nieuw ritme. Nu er steeds meer rust komt in dat nieuwe ritme, heb ik het gevoel dat ik weer meer mag gaan doen met mijn skills als kindercoach.

Hoe? Wat? En op welke manier? Ik weet het nog niet zo goed. Wel weet ik dat er heel veel kinderen het lastig hebben thuis. En juist die kinderen die zou ik zo graag willen helpen. Het zaadje in mijn hoofd is wederom geplant, ik ga het even water geven en laat het groeien.

Zie jij ineens bepaald gedrag of een vervelend maniertje bij jouw kind?

Loop jij tegen situaties aan waar je zelf niet uit komt? Of zie jij ineens bepaald vervelend gedrag of een nare karaktereigenschap van jouw kind die jou doet fronzen? Misschien maak jij jou zorgen over wat jouw kind nodig heeft? Hoor jij alleen nog maar gemopper in huis, enz?

Of heeft jouw kind zelf iemand nodig om tegenaan te kletsen, hulp nodig met huiswerk of met de situatie dat iedereen tegelijk thuis is? Ik kijk graag met jullie mee, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Al is het alleen een luisterend oor.

Ik kan niet beloven dat ik op elk moment van de dag beschikbaar ben, maar wil je (vrijblijvend) bellen, mail dan even je gegevens. Dan maken we een afspraak op een geschikt moment.

De ene hand wast de andere, juist nu!

Dus, het besef dat het ‘ineens’ de week van de kindercoach is, heeft me doen realiseren dat ik in actie moet komen. Juist nu zijn de kindercoaches zo hard nodig, we hebben alleen even een andere manier te verzinnen. En daar komen we (kom ik) alleen achter door te gaan doen.

Bel, mail of app me. Laten we elkaar door deze periode heen helpen en daar steunen waar kan.

marijke@mijnkindenik.nl of 06-526 272 84

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

~Moro-reflex ~

Veel kinderen zijn moe, overprikkeld, hebben moeite met leren of concentreren, zijn extreem gevoelig voor externe prikkels, hebben woede uitbarstingen of huilbuien, (over)piekeren, onzeker, angstig,

Lees verder ->

~ Dit ben ik ~

Ik ben Marijke Droog en samen met Marc heb ik 2 kinderen. Laurens van 9 jaar en Jade van 6 jaar. Na jaren zoeken, heb

Lees verder ->
tekening symbolen uitleggen

~ Kindertekeningen ~

Voor Vettt.nl schreef ik een blog over de betekenis van symbolen, kleuren, vormen en lijngebruik in een tekening. Door goed te kijken kan je ‘aflezen’

Lees verder ->

~ Maatregelen ~

De herfstvakantie is ten einde en de operatie van mijn vriend is achter de rug… Vanaf morgen mag ik weer lekker aan de slag met

Lees verder ->

~ Waarom? ~

Van nature zijn wij nieuwsgierige wezens. We willen weten wat er gebeurd, hoe het gebeurd en vooral waarom! In de kleuterleeftijd beginnen we met de

Lees verder ->

~ Ingeleide bevalling ~

Als de geboorte van jouw kind werd ingeleid…. Alles wat jouw kind meemaakt tijdens de zwangerschap en geboorte wordt opgeslagen in zijn cellulair geheugen. Anna

Lees verder ->