Kindercoaching & reflexintegratie

~ Dit ben ik ~

lizetbeek.nl_16092020-6-tiny

Ik ben Marijke Droog en samen met Marc heb ik 2 kinderen. Laurens van 9 jaar en Jade van 6 jaar. Na jaren zoeken, heb ik missende stukjes puzzel gevonden!! Kindercaoching + reflexintegratie + geboortepatronen!

Vooral onze oudste is een jongen die extreem gevoelig is voor alle prikkels die binnen komen. Bij de meeste kinderen uit zich dat in huilen of boze buien. Bij onze zoon uit zich dat in oncontroleerbaar, druk en stuiterend gedrag. Gedrag dat veel mensen als ‘lastig’ bestempelen en geen begrip voor op kunnen brengen.

Het is zo’n fijne jongen, met een hart van goud, die vaak zo onbegrepen wordt door de buitenwereld. Dit heeft mijzelf ook jarenlang gepuzzeld en mij uiteindelijk gebracht in de wereld van kindercoaching, reflexintegratie en geboortepsychologie. Want echt, er is helemaal niks mis met mijn zoon!

Hij had (vooral op spannende momenten) extreem last van zijn gevoeligheid. En die spelen nu op spannende momenten nog wel eens op. Niet alleen bij niet-leuke gebeurtenissen maar ook bijv (heel actueel) als Sinterklaas of zijn verjaardag naderen.

De kracht van kindercoaching X reflexintegratie

Doordat ik kindercoaching combineer met reflexintegratie snap ik hem beter en kan ik hem beter begeleiden én kan ik hem uitleggen wat er in zijn lijf gebeurd. Zoals ik tijdens intakes vaak zeg: Ik kan van een druk kind geen rustig kind maken, wel kunnen we samen aan de slag om meer rust te creëren bij jouw drukke kind.

Wat heb ik mijzelf vaak een ‘slechte moeder’ gevonden. Ik had (en soms heb) mijn kind niet onder controle en wat zullen ‘ze’ wel niet van mij zeggen. Daarom pleit ik voor meer begrip! Iedere moeder doet op haar manier áltijd haar best. Je hebt geen idee waar mensen al vandaan zijn gekomen en wat er nog meer is waar je geen weet van hebt.

En zo geldt dat voor heel veel moeders! En een groot applaus voor alle moeders die zich al bij ‘Mijn kind en ik’ aanmeldden. Ik weet hoe hard jullie werken, ik weet hoe pittig het kan zijn met een gevoelig kind en ik weet wat een uitdaging het kan zijn! Sowieso een applaus voor álle moeders. Punt.

Puzzelt jouw kind jou ook? Heb je geen idee waar bepaald gedrag vandaan komt? Bel of mail, want ik heb wat missende puzzelstukjes gevonden die jouw plaatje compleet zou kunnen krijgen!

Delen:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

~Moro-reflex ~

Veel kinderen zijn moe, overprikkeld, hebben moeite met leren of concentreren, zijn extreem gevoelig voor externe prikkels, hebben woede uitbarstingen of huilbuien, (over)piekeren, onzeker, angstig,

Lees verder ->

~ Dit ben ik ~

Ik ben Marijke Droog en samen met Marc heb ik 2 kinderen. Laurens van 9 jaar en Jade van 6 jaar. Na jaren zoeken, heb

Lees verder ->
tekening symbolen uitleggen

~ Kindertekeningen ~

Voor Vettt.nl schreef ik een blog over de betekenis van symbolen, kleuren, vormen en lijngebruik in een tekening. Door goed te kijken kan je ‘aflezen’

Lees verder ->

~ Maatregelen ~

De herfstvakantie is ten einde en de operatie van mijn vriend is achter de rug… Vanaf morgen mag ik weer lekker aan de slag met

Lees verder ->

~ Waarom? ~

Van nature zijn wij nieuwsgierige wezens. We willen weten wat er gebeurd, hoe het gebeurd en vooral waarom! In de kleuterleeftijd beginnen we met de

Lees verder ->

~ Ingeleide bevalling ~

Als de geboorte van jouw kind werd ingeleid…. Alles wat jouw kind meemaakt tijdens de zwangerschap en geboorte wordt opgeslagen in zijn cellulair geheugen. Anna

Lees verder ->

~Geboorteverhaal~

Het was in de nacht van 26 op 27 december van 1978. De hoogzwangere jonge vrouw waggelde met haar dikke buik richting het toilet. Het

Lees verder ->