Kindercoaching & reflexintegratie
Enschede

~ Schaalwandelen ~

Waar sta jij op de schaal van boosheid?

Gisteren een mooie sessie gedaan met een jongen van 11 die vaak moeite heeft met zijn boze buien. Ik laat hem de schaalwandel zien. Waarbij de 1 staat voor ‘niet boos te krijgen’ en 10 voor ‘volledig uit zijn plaat’. Hij zet zichzelf bij de 3. ‘Redelijk chill’ noemt hij het.
We bespreken een voorval wanneer hij op de 10 stond. Wat was er gebeurd, dat je zo verschrikkelijk boos werd. Hoe kan het dat je niet eerst naar 5 of 6 ging?
Tijdens deze sessie bleek dat hij al vaker boos was op deze persoon en dat hij dat vaak oppot. Als er dan iets oneerlijks gebeurd, dan ontploft hij.
De vragen die we verder bespreken zijn:

  • Hoe voorkom ik dat ik ineens op die 10 kom? Zijn antwoord: even weg gaan en goed ademen door de buik.
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik na een boze bij weer terugkom op de 3? We bespreken het nut van het benoemen van de emoties. Waardoor je je gevoel ventileert én er komt begrip bij de ander waardoor de ruzie minder hoog oploopt.
    Ook hebben we de link naar zijn sport gelegd en bekijken we hoe hij die 10 kan voorkomen en hoe hij weer ontspannen kan.
    Al met al een prachtige sessie waarin zijn wenkbrauwen een aantal keer flink fronsten, maar ook zijn ogen oplichtten.
    Geweldig zoals hij zelf alle oplossingen al wist voor zijn probleem!

Delen:

Picture of Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

Flow met je biotensor

Flow met je biotensor

Ben je op zoek naar een onvergetelijke en inspirerende ervaring, zowel voor jezelf als voor je dierbaren? Wil jij leren werken met de biotensor en

Lees verder ->
nei-biotensor-energetische behandeling-emoties opruimen

~ Wat is NEI? ~

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie, ook wel Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd. Met de biotensor <<de-biotensor>> maken we het onderbewuste bewust! Mooie woorden, maar hoe dan?

Lees verder ->

~ Laten Nadenken ~

Wat doe jij als jouw kind iets laat slingeren? Dan vraag je: “wil je dat even opruimen?” Meestal werkt dat, soms/vaak moet je het herhalen.

Lees verder ->

~ De biotensor ~

Een biotensor is een gevoelig instrument die energetische frequenties meet van bijvoorbeeld je lijf of de ruimte waar je je in bevindt. Als je bewuste

Lees verder ->