Kindercoaching & reflexintegratie
Enschede

~Geboortepatronen~

IMG_7665

Een aantal maanden geleden is er een wereld voor mij opengegaan, een wereld van de ‘geboortepatronen’. Omdat hier nog niet zo veel over bekend is (maar wel heel helder en simpel is) leg ik eerst uit hoe geboorte invloed kan hebben op gedrag.

Heel lang is gedacht dat herinneringen alleen werden opgeslagen in het geheugen. Tegenwoordig weten we dat herinneringen, gebeurtenissen, geuren, muziek, geluiden, enz ook kunnen worden opgeslagen in het cellulair geheugen. Ook wel lichaamsgeheugen genoemd. Een bepaald muziekje dat je doet denken aan een gebeurtenis of een geur die je blij of verdrietig maakt. Bijna iedereen heeft wel eens zo een situatie mee gemaakt.

Heb jij je wel eens afgevraagd wat de reden is dat je niet van strakke coltruien houdt? Waarom je veel dingen wilt controleren of juist loslaten heel moeilijk voor je is? Waarom je kind angstig of boos is als hij iets moet doen wat hij niet wil doen. Waarom hij zo treuzelt of juist zo snel is.
Veel van deze punten zouden hun oorsprong kunnen hebben in de pré- of perinatale periode.

Wat nou als je niet tegen strakke coltruien kan omdat de navelstreng om je nek zat tijdens de geboorte? Of dat je toen je geboren werd vast zat met je schouder in het geboortekanaal en alleen je hoofd al was geboren. Stel dat jouw kind niet zonder jou durft, omdat hij na zijn geboorte gelijk bij jou werd weggehaald. Of wat nou als je als moeder iets heel naars in de kraamweek meemaakte dat jou heel boos en gefrustreerd maakte. Is het dan toeval dat je dit bij jouw kind terugziet? Dat geloof ik niet. Het kan heel goed zijn dat een kind dat alles op zijn eigen tijd wil doen, een ingeleide geboorte heeft gehad. En is er nog veel en veel meer te vertellen over geboortepatronen.

Alles wat jij als moeder hebt meegemaakt en gevoeld tijdens, voor en vlak na de geboorte voelt het kind als zijn eigen. Hij heeft 9 maanden ‘gemarineerd in jouw sausje van gevoelens en emoties’. Ondanks dat het kind het zich (vaak) niet letterlijk kan herinneren, zal zijn lijf/zijn lichaamsgeheugen dat wel doen. En daarom zal hij bepaalde gedragingen hebben die dan toch heel logisch zijn. Daarom kan het heel interessant zijn om je geboorteverhaal in kaart te krijgen, die van jouzelf én van jouw kind. Daar is zo enorm veel uit op te maken. Bizar gewoon!

En dan? Dan weet en voel je waar bepaald onbegrepen (maar altijd logisch!) gedrag vandaan komt, wat kan je daar nou mee? Sowieso is het heel fijn om te weten waar bepaald gedrag nou vandaan komt. Als jouw kind het zo lastig vindt om alleen te slapen en jij wéét dat dat is omdat hij na de geboorte gelijk bij jou werd weggehaald, dan kan je daar veel meer begrip voor opbrengen. Je snapt waarom hij dat zo moeilijk vindt en kan je daar milder naar kijken.

Tevens kan je dit ook bespreekbaar maken met je kind. Erkenning, bewustwording en acceptatie is zo belangrijk voor jou en je kind om te kunnen helen. Mama Rosanne van ‘LifeByRosie’ kwam bij “mijn kind en ik” terecht omdat haar zoontje van ruim 4 kon niet tot spelen kwam zonder zijn moeder aan zijn zijde. Je kan je voorstellen dat dit energie slurpend is voor moeder!! Zij was de eerste bij wie ik doorvroeg over de bevalling en periode erna. Die was pittig geweest, heel pittig. Zo pittig dat zij niet voor haar zoon kon zorgen toen hij werd geboren. Ik hoorde mijzelf de onwennige vraag stellen “heb je dit wel eens met hem besproken”? En het antwoord klonk verbaasd en twijfelend “uhh.. Nee eigenlijk niet”. Wat vind ik het stoer en gaaf dat deze moeder dit wel heeft gedaan. Want haar zoontje kon zich dit niet alleen in zijn lijf herinneren, maar ook nog met zijn geheugen! Nadat zij dit met hem besprak en dus begreep en verwerkte, pakte hij zijn speelgoed en ging hij spelen. Alleen. Zonder tig keer aan mama te vragen of ze het wel mooi vond of mee wilde doen. Zo onwijs bijzonder! Lees voor het hele verhaal -> http://lifebyrosie.nl/happy-mom/deze-bijzondere-tip-maakte-dat-mijn-kind-zelf-leerde-spelen-na-alles-geprobeerd-te-hebben/

Sinds die keer ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de geboortepatronen. Ik heb een lezing van Anna Verwaal gevolgd. Jeetje, wat een bijzondere vrouw en wat een prachtige dingen vertelt zij over pré- en perinatale gebeurtenissen en geboortepatronen. Er is zoveel wat wij niet weten, mensen! Ik heb me opgegeven voor de 2daagse verdieping bij Anna Verwaal in oktober. Ik kan niet wachten om hierover nog veel meer te leren!

Geboortepatronen in combinatie met reflexintegratie? Wauw, ik voel aan alles dat ik hier heel veel kinderen, ouders, gezinnen mee kan helpen.
Wil je hier meer over weten? Herken je iets van jouw eigen gezinssituatie? Stuur dan een mailtje en dan kan ik je er veel meer over vertellen!

Delen:

Foto van Marijke Droog

Marijke Droog

Vergelijkbaar

Flow met je biotensor

Flow met je biotensor

Ben je op zoek naar een onvergetelijke en inspirerende ervaring, zowel voor jezelf als voor je dierbaren? Wil jij leren werken met de biotensor en

Lees verder ->
nei-biotensor-energetische behandeling-emoties opruimen

~ Wat is NEI? ~

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie, ook wel Nieuw Emotioneel Inzicht genoemd. Met de biotensor <<de-biotensor>> maken we het onderbewuste bewust! Mooie woorden, maar hoe dan?

Lees verder ->

~ Laten Nadenken ~

Wat doe jij als jouw kind iets laat slingeren? Dan vraag je: “wil je dat even opruimen?” Meestal werkt dat, soms/vaak moet je het herhalen.

Lees verder ->

~ De biotensor ~

Een biotensor is een gevoelig instrument die energetische frequenties meet van bijvoorbeeld je lijf of de ruimte waar je je in bevindt. Als je bewuste

Lees verder ->